ajánlás
 

Ha hasznosnak találta honlapunkat, ide kattintva ajánlani tudja ismerősének! Köszönjük!

 
ovulációs mikroszkóp
 
 
 
a családtervezés kiválló eszköze
az ovulációs mikroszkóp bárhol használható
a családtervezés bármikor használható eszköze
 
 
Gyakran ismételt kérdések
 

Amennyiben kérdésére az alábbiakban nem talál választ, vagy további kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal, itt!

Hogyan működik a teszt?

Az Early Detection terhességi tesztek azt a hormont (hCG) mutatják ki a vizeletből, amelyet a terhes nő szervezete termel. A hCG-hormon koncent­rációja a terhesség idejével folyamatosan növekszik.

Miért jelennek meg a csíkok?

A tesztcsík bizonyos része, illetve a középsugaras tesztben található csík speciális ellentestekkel, proteinnel van bevonva, amelyek észlelik a vizeletben lévő hCG-hormont. A kontroll (C) ablakban minden esetben meg kell jelennie a vonalnak. Ez jelzi, hogy a teszt jól működik. A teszt ablakban (T) akkor jelenik meg vonal, ha a vizeletben jelen van a hCG hormon, tehát a teszt pozitív.

Milyen színűek lehetnek a csíkok?

A csík színe halvány rózsaszínűtől sötét bíborig változhat a vizeletben található hCG hormon koncentrációjának függvényében. A teszt értékelése szempontjából a csík színárnyalatának nincs jelentősége.

Milyen sokáig látható a teszt eredménye mielőtt elhalványodna, vagy megváltozna?

A pozitív eredmény, miszerint Ön terhes, valószínűleg megmarad, de a háttér besötétedhet. Negatív eredmény esetén 10 perc után a teszt ablakban (T) is megjelenhet egy halvány csík. Ez a 10 perc után megjelenő csík nem jelenti azt, hogy Ön terhes. Ne felejtse, hogy 10 perc eltelte után a terhességi teszt eredménye pontatlan lehet.

Befolyásolhatja-e a teszt eredményét alkohol fogyasztása, gyógyszer, fogamzásgátló tabletták szedése?

Alkoholfogyasztás nem befolyásolja az eredményt. Fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, hormonterápiák, fogamzásgátló tabletták általában nem befolyásolják a teszt eredményét. hCG-hormont tartalmazó gyógyszerek, injekciók (pl. Pregnul, Profasi, Pergonal, APL) okozhatnak téves eredményt.

A folyadékfogyasztás befolyásolhatja-e az eredményt?

A megszokottnál magasabb folyadékfogyasztás felhígíthatja a vizeletet, ami megnehezítheti a hCG-hormon kimutatását.

Elvégezhető-e vizsgálat első reggeli vizeletből?

Mivel a reggeli vizelet tartalmazza a legtöbb hCG-hormont, a reggeli idő a legmegfelelőbb.  A terhességi teszt azonban a nap folyamán bármikor elvégezhető.

Mennyire megbízható a vizsgálat?

Összehasonlító klinikai vizsgálatokra került sor az Early Detection terhességi teszt és más, a kereskedelmi forgalomban kapható immunológiai tesztek között. Az összehasonlításra 70 vizeletmintát használtak, melyből 27 pozitív és 43 negatív minta volt. Az eredmények 99%-ot meghaladó meg­bízhatóságot mutattak.

Honnan tudom, hogy a terhességi teszt jól működött?

A kontroll (C) ablakban megjelenő színes csík mutatja Önnek, hogy a teszt jól működött, és előírás szerint végezte a vizsgálatot.

Mit tegyek, ha az eredmény terhességre utal?

Ez azt jelenti, hogy Ön valószínűleg terhes, mivel vizeletében hCG-hormon mutatható ki. Keresse fel orvosát és beszélje meg a további teendőket.

Mit tegyek, ha az eredmény nem utal terhességre?

Ez azt jelenti, hogy a vizeletben hCG-hormon nem mutatható ki, ami valószínűsíti, hogy Ön nem terhes. Ha menstruációja a szokásos időpont után egy héttel sem kezdődik, ismételje meg a vizsgálatot egy új teszt felhasználásával. Ha ismét negatív az eredmény, és továbbra sem jött meg a menstruációja, keresse fel orvosát.

 
fogászat